Прем'єр-міністр Угорщини закликав ЄС надати Україні безвізовий режим у найкоротші терміни

17 грудня 00:08

Орбан вказав на відсутність юридичних перешкод для візової лібералізації.

 

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив невдоволення відсутністю чітких термінів візової лібералізації і закликав ЄС надати Україні безвізовий режим якомога скоріше.

"Що фактично робить Європейський союз для України без негайного надання безвізового режиму?", – поставив Орбан риторичне запитання під час прес-конференції у Брюсселі 16 грудня, повідомляє "Радіо Свобода".

Голова угорського уряду також вказав на відсутність у ЄС формальних причин відкладати візову лібералізацію.

"Тут немає ніяких юридичних перешкод, і ніхто не може проти цього виступати", – підкреслив Орбан.

Нагадаємо, в листопаді Україна та Угорщина уклали візову угода, що передбачає скасування мита за оформлення національних віз.

Читайте також: Меркель пообіцяла Порошенку сприяння у наданні Україні безвізового режиму

Раніше Європейський Парламент назвав 3 квітня 2017 року нової орієнтовною датою розгляду депутатами питання лібералізації візового режиму для України. Незабаром у прес-службі Європарламенту назвали це помилкою, уточнивши, що дата розгляду питання про безвізовий режим для України ще не визначена.

Перед цим глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що українці зможуть їздити в країни Європейського Союзу без віз уже за кілька місяців.

Нагадаємо, 15 грудня Європарламент схвалив компромісний проект механізму припинення безвізового режиму для третіх країн, від якого залежить розгляд питання про надання безвізового режиму для України.