Представник ЄС Тейшейра: Тимошенко судять за те, що вона врятувала Європу

08 серпня 11:43

Голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив, що газовими угодами екс-прем'єр Юлія Тимошенко у 2009 році врятувала Європу від холоду.

 

«Хочу нагадати, що тоді з початку січня Росія припинила постачання газу до країн Європейського союзу через Україну і постачання було відновлено тільки після підписання цих угод. Я хочу сказати, що припинення постачань газу мало дуже важливі і серйозні наслідки для європейських країн. Деякі з цих країн перебували в гуманітарній кризі, тому що вони на 99% залежали від цього газу. Багато таких інститутів як лікарні школи, дитячі будинки перебували без електрики. Саме тому ЄС вітав відновлення газових постачань і завершення газової кризи, і саме тому справа, яка зараз розглядається в суді, є для нас дуже важливою", - повідомив Тейшейра.

Він нагадав, що з приводу арешту Тимошенко занепокоєння висловили єврокомісар Штефан Фюле і Високий преставник ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон.

Тим часом, Печерський районний суд столиці відхилив клопотання захисту Юлії Тимошенко про зміну міри покарання з арешту на взяття на поруки.