Правоохоронці почали перевіряти діяльність Турчинова під час перебування головою СБУ

04 квiтня 15:13

Заяву про незаконні дії Турчинова в правоохоронні органи подали ветерани спецназа.Заявники просять притягнути Турчинова до кримінальної відповідальності за підкуп журналістів шляхом незаконного виділення їм квартир.

 

Правоохоронні органи проводять перевірку за заявою ветеранів спецназу, у якій вони просять притягнути першого заступника голови партії Батьківщина Олександра Турчинова до кримінальної відповідальності за підкуп журналістів шляхом виділення їм квартир під час перебування головою Служби безпеки України.

"Правоохоронні органи проводять перевірку за заявою ветеранів спецназу про притягнення Турчинова до кримінальної відповідальності за підкуп журналістів. Заявники стверджують, що Турчинов, перебуваючи на посаді голови СБУ незаконно, у своїх інтересах, як і Луценко (екс-голова МВС Юрій Луценко), виділяв квартири угодним йому журналістам", - сказав на брифінгу в середу в Києві начальник головного управління Генпрокуратури України з розслідування особливо важливих справ Андрій Курись.

Причому він припустив, що заяви Турчинова на прес-конференції у середу щодо політичної вмотивованості висловлювань сина Євгена Щербаня, депутата Донецької облради Руслана Щербаня пов'язані саме із проведеною правоохоронцями перевіркою діяльності Турчинова на посаді голови СБУ.

Курись порекомендував поставитися скептично до заяв першого заступника голови Батьківщини.

"Турчинов, на мою думку, бреше і брехав, бо по-іншому працювати не може. А коли Турчинов посилається на Бога під час своїх прес-конференцій, то це, на мою думку, блюзнірство", - зазначив слідчий Генпрокуратури.

Він також нагадав про те, що свого часу керівники Блоку Юлії Тимошенко і сам Турчинов захищали депутата Віктора Лозинського, який скоїв вбивство.

Турчинов обіймав посаду голови СБУ з 4 лютого по 8 вересня 2005 року, він пішов у відставку після звільнення з посади прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 Печерський районний суд визнав винною екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Тимошенко в перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів і засудив до 7 років позбавлення волі.

27 лютого 2012 Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у скоєнні посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна. !zn

Читайте також:

Соратники Тимошенко назвали замовними заяви про причетність екс-прем'єра до вбивства Щербаня


Співдоповідач ПАРЄ: Суди над Тимошенко і Луценком справедливими не були

Турчинов вірить, що Тимошенко звільнять після виборів

Турчинов вдячний владі за перевірку опозиції на міцність