ПР запропонувала опозиції працювати в Раді по вівторкам та четвергам

07 лютого 08:46

Стали відомі подробиці Меморандуму "про перемир'я", запропонованого регіоналами опозиції.

 

Партія регіонів пропонує опозиції встановити два дні для голосувань - вівторок і четвер, а також забезпечити персональне голосування, але без "сенсорної кнопки".

Про це сказано у проекті Меморандуму, запропонованому напередодні регіоналами для розблокування Верховної Ради, пише "Коммерсант-Украина".

Як з'ясували журналісти, меморандум "Про взаємодію депутатських фракцій з питань організації роботи Верховної Ради" займає одну сторінку тексту і складається всього з трьох пунктів.

Перші два досить декларативні. Так, фракції зобов'язуються "об'єднати зусилля для забезпечення публічності, прозорості та передбачуваності діяльності парламенту", виконувати "визначені законом етичні правила поведінки", а також гарантувати розгляд законопроектів.

Крім того, народні депутати обіцяють брати участь у засіданнях Ради, своєчасно реєструватися в залі обговорювати законопроекти і голосувати за них.

Третій пункт має більш конкретний характер. Згідно з документом, спікеру Володимиру Рибаку пропонується створити робочу групу з числа представників парламентських фракцій, яка за 30 днів з моменту підписання меморандуму повинна виробити поправки в закон "Про регламент Верховної Ради". А саме - "уточнити способи фіксації результатів голосування на пленарних засіданнях і права головуючого на засіданні Верховної Ради".

"Зокрема, надання (головуючого - прим. ред.) права блокувати електронні картки народних депутатів, які за даними письмової та електронної реєстрації відсутні на пленарному засіданні", - сказано в меморандумі.

Окрім того, представники Партії регіонів пропонують опозиції визначити вівторок і четвер днями, коли будуть проводитися засідання Ради "для ухвалення рішень".

Представники опозиції повинні відповісти на пропозицію Партії регіонів сьогодні о 10.00 на нараді лідерів фракцій, яка відбудеться у спікера.

Нагадаємо, 5 і 6 лютого фракції "Батьківщина", "Свобода" і "УДАР" не дали відкритися другій сесії Верховної Ради, заблокувавши парламентську трибуну. Опозиція вимагає введення в дію системи персонального голосування "Рада-3".

Нагадаємо, її головною особливістю є сенсорна кнопка, яку необхідно утримувати протягом усього часу, відведеного для голосування. Представники опозиції заявили, що не знімуть блокаду доти, поки спікер не підпише розпорядження про введення системи в експлуатацію. !zn

Читайте також:

Регіонали за необхідності готові битися з Кличком за розблокування Ради

Спікер парламенту знайшов учених, які введуть сенсорну кнопку через півроку

У ПР упевнені, що опозиція сенсорною кнопкою прикриває розтрату держкоштів

"УДАР" готовий блокувати Раду, поки не припиниться "кнопкодавство"