ПР попросила опозицію голосувати разом, поки частина регіоналів у відрядженнях

18 березня 12:22

Олександр Єфремов попередив, що цього тижня частина депутатів більшості буде відсутня на пленарних засіданнях.

 

Фракція Партії регіонів закликала опозицію проголосувати за низку законопроектів разом, фактично визнавши, що більшості цього пленарного тижня у них не буде - деякі регіонали у відрядженнях.

"Фракція Партії регіонів готова до роботи в парламенті цього тижня. Ми сподіваємося, що максимально можлива кількість наших депутатів буде присутня в залі, хоча повідомляємо вам про те, що наші колеги беруть участь у засіданнях Євронест і ПАРЄ", - сказав лідер фракції Олександр Єфремов на засіданні погоджувальної ради 18 березня.

У зв'язку з цим він попросив опозиційні фракції підтримати "низку важливих для держави законопроектів".

"Ми просили б наших колег не розмежовуватися політичними кордонами, а законопроекти, які необхідно приймати державі, голосувати консолідовано і дійсно працювати на державу, а не тільки на свої якісь політичні амбіції", - сказав Єфремов.

Нагадаємо, єдине поки засідання другої сесії Верховної Ради 7-го скликання відбулося 22 лютого: опозиція зняла тритижневу блокаду парламенту заради внесення змін до закону про регламент, які забезпечують персональне голосування.

Результати першого персонального голосування показали, що в той день у регіоналів і комуністів не виявилося більшості - разом із позафракційними вони змогли зібрати лише 194 голоси (більшість складає 226).

З 5 березня опозиція знову заблокувала трибуну Ради, протестуючи проти позбавлення члена фракції "Батьківщина", захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка депутатського мандата. !zn

Читайте також:

Янукович не буде виступати в Раді: звіт занадто великий

Гриценко: Ймовірність розблокування Ради - 70%

У Партії регіонів запропонували зняти недоторканність з депутатів 18 квітня

Янукович підписав багатостраждальний закон проти "кнопкодавів"