Позиція США залишається незмінною - Тимошенко повинна бути на волі

14 травня 14:22

США будуть повторювати українському уряду свою незмінну позицію про необхідність звільнити Тимошенко. Про те, що американці побачили у лікарні, доповідатимуть у Вашингтон.

 

Позиція США у справі Юлії Тимошенко залишається незмінною, заявили після зустрічі з екс-прем'єром посол США в Україні Джон Теффт та заступник керівника бюро з питань демократії, прав людини та праці Державного департаменту США Томас Мелія.

«Наша позиція від самого початку була такою, що вибіркове переслідування пані Тимошенко та членів її партії неприпустиме. Ми неодноразово закликали звільнити її. Позиція США завжди офіційна і записується», - сказав Теффт журналістам на брифінгу в Харкові у понеділок, 14 травня, після зустрічі з Тимошенко у Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» № 5.

«Ми будемо повторювати цю позицію нашим колегам з українського уряду найближчі кілька днів», - додав він.

Посол зазначив, що зустріч з Тимошенко тривала близько півгодини. «Ми передали їй найкращі побажання від держсекретаря США Гілларі Клінтон», - розповів Теффт.

У той же час, він відмовився розповісти, про що вони розмовляли з Тимошенко, але пообіцяв, що посольство поширить офіційну заяву за результатами зустрічі. «Ми ще поширимо офіційну заяву, в якій відзначимо моменти, які хотіли б відзначити. Ми передамо те, про що дізналися в результаті цієї зустрічі, нашому уряду у Вашингтоні», - сказав посол.

Теффт висловив подяку за можливість зустрічі з Тимошенко і припустив, що екс-прем'єр також була рада цій зустрічі.

У свою чергу, Мелія зазначив, що Тимошенко під час зустрічі виглядала енергійною. «Я маю сказати, що вона виглядала дуже енергійною і сильною, і її зачіска, її знаменита коса... сьогодні вона була з такою зачіскою», - сказав він.

Нагадаємо, що 9 травня Тимошенко перевели з Качанівської колонії у ЦКБ № 5. Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра у ЦКБ № 5 визначає німецький лікар клініки «Шаріте» Лутц Хармс. Він також привіз із собою медикаменти для Тимошенко. !zn

Читайте також:

МОЗ запевняє, що Тимошенко йде на поправку: тиск у нормі, є збільшення ваги

Захист Тимошенко буде скаржитися до Євросуду незалежно від рішення щодо касації

Янукович впевнений, що Євро-2012 відбудеться, незважаючи на бойкот

Янукович поділяє стурбованість Європи «багатосторонньою» справою Тимошенко