Позбавлений депутатства Павло Балога відмовився здавати мандат

11 лютого 13:48

Павло Балога звинуватив суддів у продажності і заявив, що далі буде ходити на роботу у Верховну Раду.

 

Народний депутат Павло Балога, обраний від партії "Єдиний центр" в окрузі № 71 на Закарпатті, не визнає рішення Вищого адміністративного суду про позбавлення його депутатського статусу та необхідності проведення перевиборів.

Як повідомляє прес-служба партії, Балога не збирається припиняти свою депутатську роботу. "У мене на руках є документ, набагато вагоміший від нашвидкуруч зліпленого в суді папірця. Це Конституція, обов'язкова для всіх в цій країні, навіть для продажних суддів. І Основний Закон однозначно на моїй стороні. Він дозволяє мені не виконувати рішення, яке саме по собі є злочинним. Буду всіма можливими способами відстоювати свої законні права", - зазначив він.

Балога також повідомив, що продовжує виконувати свої депутатські повноваження і візьме участь у пленарних засіданнях Верховної Ради.

Як повідомлялося, у ВАСУ позбавили депутатських повноважень народного депутата від партії "Єдиний центр" Павла Балогу і самовисуванця Олександра Домбровського.

Рішення ВАСУ від 8 лютого 2013 року було винесено за позовом Юрія Кармазіна, Євгенія Угля і Анатолія Дацького до ЦВК.

ВАСУ скасував постанову ЦВК в частині реєстрації вказаних народних депутатів і визнав відсутність у них статусу та повноважень народних депутатів України.

Вищий адмінсуд також визнав неможливим достовірно встановити результати виборів народних депутатів 28 жовтня 2012 року в одномандатних округах №11 (Вінницька область) та №71 (Закарпатська область) і вказав на необхідність проведення повторних виборів у цих округах. !zn

Читайте також:

Вищий адмінсуд позбавив брата Балоги депутатського мандата

Колишній регіонал Павло Балога попросив опозицію захистити його мандат

Балога пояснив метання свого брата в парламенті "самозахистом"