Позачергове засідання Ради може відбутися 31 липня

06 липня 10:35

Верховна Рада планує провести позачергову сесію через те, що не вирішено низку економічних та кадрових питань. За словами голови фракції Партії Регіонів, депутати можуть вийти на роботу 31 липня.

 

Оптимальна дата для позачергової сесії Верховної Ради - 31 липня. Про це на брифінгу в парламенті заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Швидше за все, нам доведеться проводити позачергову сесію через економічні питання, і розглянемо кадрове питання (відставку віце-спікера Миколи Томенка - ред.). Оптимальна дата сесії - 31 липня», - сказав депутат.

Також пан Єфремов додав, що Верховна Рада зобов'язана розглянути заяву Миколи Томенка, якщо документ не буде відкликаний.

До 13 липня депутати будуть працювати в комітетах, після чого підуть на канікули. 11-та сесія Ради почнеться 4 вересня і триватиме до 14 грудня 2012 року.

Рада погодилася розглянути заяву Томенка про відставку

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада прийняла скандальний закон про основи державної мовної політики, який підвищує статус російської мови в Україні. «За» проголосувало 248 карток народних депутатів. Після цього глава парламенту Володимир Литвин і його заступник Микола Томенко подали у відставку.

6 липня парламент відмовився включати до порядку денного питання про відставку Литвина і привітав його з вотумом довіри. Питання про відставку Томенка не розглядалося, не дивлячись на те, що на цьому наполягав сам віце-спікер. !zn

Читайте також:

Єфремов не виключає, що Верховній Раді доведеться працювати ще й у серпні

Рада відмовилася розглядати відставку Литвина

Янукович не виключив дострокових парламентських виборів