Поваленого президента Тунісу заочно засудили до довічного ув'язнення

19 липня 13:53

Туніський суд втретє змінив вирок для поваленого президента країни: цього разу його засудили до довічного ув'язнення. Всього проти Зін аль-Абідіна бен Алі висунуто понад сто звинувачень у кримінально караних злочинах, у тому числі причетність до вбивства мирних демонстрантів під час революції у січні 2011 року.

 

Туніський суд втретє поміняв вирок для поваленого президента країни: цього разу його засудили до довічного ув'язнення. Всього проти Зін аль-Абідіна бен Алі висунуто понад сто звинувачень у злочинах, у тому числі причетності до вбивств мирних демонстрантів під час революції в січні 2011 року.

Туніський суд заочно засудив колишнього президента країни Зін аль-Абідіна бен Алі до довічного ув'язнення, визнавши його винним у причетності до вбивства мирних демонстрантів під час революції у січні 2011 року, повідомляє у четвер місцева газета "Аш-Шурук".

Колишнього главу МВС Рафіка Бельхадж Касіма суд засудив до 15 років ув'язнення, а начальника президентської служби безпеки при З.бен Алі Алі Серіаті - до 20 років в'язниці.

Різні тюремні терміни від п'яти до 20 років отримали ще близько 40 колишніх соратників поваленого президента, і лише троє були виправдані.

Колишніх державних діячів судять за вбивство, щонайменше, 22 мирних демонстрантів, які, за твердженням прокуратури, були застрелені співробітниками служб безпеки.

Раніше повалений 75-річний президент вже був заочно засуджений до 66 років в'язниці. 13 червня, Зін аль-Абідін бен Алі був заочно засуджений судом країни до 20 років позбавлення волі, а перед цим, на рік раніше, до 16 років. Всього проти З.бен Алі висунуто понад сто звинувачень у кримінально караних злочинах, зазначає газета.

Туніс неодноразово вимагав від Саудівської Аравії екстрадиції З.бен Алі і його дружини, проте спроби не увінчалися успіхом. !zn

Читайте також:

Екс-президента Тунісу заочно засудили ще до 20 років в’язниці

ЄС вирішив заморозити активи екс-президента Тунісу і його дружини

Повалений президент Тунісу зберігав золото і діаманти у схованках

Екс-президента Тунісу засудили до 16 років