Посольство РФ в Україні: видворити Мєшкова можна було і гуманнішим способом

14 липня 12:09

Екс-президента Криму Юрія Мєшкова слід було видворити з території України більш гуманним способом, ніж перевезення поромом, враховуючи його стан здоров'я.

 

Про це заявили в посольстві Росії в Україні у четвер, 14 липня.

"Ніхто не заперечує і ставлення української офіційної влади, і правоохоронних органів до діяльності Ю.Мєшкова. Але, разом з тим, Юрій Олександрович - літня і вже не цілком здорова людина. Здається, що можна було знайти інші способи його видворення за межі країни, аніж перевезення морем, через Керченську протоку, в ході якого йому стало погано", - заявили в посольстві.

"Депортація Ю.Мєшкова за межі України свідчить про те, що українська влада не визнає його українського громадянства", - сказав співрозмовник агентства.

При цьому в посольстві зробили акцент на тому, що "ні в якому разі" не ставлять під сумнів рішення офіційної української влади. "Але у повній юридичній ясності проблеми, здається, зацікавлені всі сторони. Інакше від того, що сталося, залишиться абсолютно непотрібний неприємний осад", - підкреслили в посольстві.

Нагадаємо, Ю.Мєшков, який має російське громадянство, прибув до Криму 3 липня після 16 років вигнання.

На прес-конференції у Сімферополі 7 липня перший президент Криму закликав провести референдум з питання відновлення кримської Конституції 1992 року. У свою чергу глава українського уряду Криму Василь Джарти заявив, що вислови Ю.Мєшкова повинні стати приводом для порушення кримінальної справи.