Посол США запевнив, що резолюція щодо України відображає думку всього Сенату

26 вересня 13:26

Американський посол підкреслив, що резолюція готувалась "досить довгий час, тому не дивно, що вона була прийнята". За його словами, ухвалення документа є одноголосним рішенням Сенату.

 

Ухвалена Сенатом США резолюція щодо України відображає думку всіх сенаторів. Про це 26 вересня заявив надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джон Теффт після презентації нового проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Поліпшення послуг у сфері ВІЛ/СНІД серед представників груп високого ризику в Україні".

"Це було одностайне рішення Сенату. Ніхто не голосував проти. Це звичайна практика у США, коли Сенат повністю підтримує документ", - сказав він.

Американський посол додав, що резолюція готувалась "досить довгий час, тому не дивно, що вона була прийнята".

- Янукович запевнив, що серйозно поставився до резолюції Сенату США щодо Тимошенко

Як повідомлялося, 22 вересня Сенат США прийняв резолюцію S.Res. 466. Документ закликає до звільнення з в'язниці колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, а також проведення парламентських виборыв "чесно та прозоро у відповідності до стандартів ОБСЄ".

Разом з тим, МЗС України висловив сумнів з приводу загальної підтримки резолюції. У відомстві, зокрема, вказали, що текст резолюції не проходив обговорення на засіданні комітету Сенату США з міжнародних прав і був прийнятий в пакеті з 11 іншими документами з різних питань. !zn

Читайте також:

У МЗС назвали резолюцію Сенату США по Україні «декларативною» і «необов’язковою»

Сенат США прийняв резолюцію по Україні c вимогою звільнити Тимошенко

США проти санкцій відносно української влади, але можуть передумати

Янукович впевнений, що після виборів відносини України з країнами ЄС і США відновляться