Посол США в Україні: Вашингтон наполягає на достроковому звільненні Луценка і Тимошенко

26 листопада 14:02

Посол США Джон Теффт і посол Євросоюзу Ян Томбінскі 3,5 години спілкувалися з засудженим Юрієм Луценком про українську політику та його здоров'я.

 

Посол США Джон Теффт і посол ЄС Ян Томбінскі зустрілися з екс-міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком у Менській колонії.

Як повідомив Теффт журналістам, про проведену зустріч він найближчим часом доповість своєму уряду.

«Наш уряд неодноразово висловлював стурбованість ув'язненням Тимошенко та Луценка і наполягає на їхньому достроковому звільненні», - сказав він, цитує ЛІГАБізнесІнформ.

Томбінскі, зі свого боку, запевнив, що посли будуть стежити за розглядом касаційної скарги в суді у справі Луценка.

«Ми надалі будемо уважно стежити, особливо за юридичним розвитком цієї справи, як пройде касація і як Україна буде виконувати рішення Європейського суду з прав людини», - зазначив Томбінскі.

Посли спілкувалися з Луценком протягом 3,5 годин. За їхніми словами, вони обговорювали кримінальну справу Луценка, а також питання політики і його здоров'я. У свою чергу, в державній пенітенціарній службі повідомили, що провели послам екскурсію по Менській колонії.

Нагадаємо, у лютому 2012 року Юрій Луценко був визнаний Печерський райсудом Києва винним у здійсненні низки посадових злочинів і засуджений до 4 років позбавлення волі. !zn

Читайте також:

Дружина Луценка вважає, що він зможе очолити новий Майдан

Тимошенко подарували на день народження триденне побачення з донькою

У Держдепі США вважають, що ув'язнення Тимошенко колосально нашкодило Україні