Посол РФ подарував київському школяреві iPad "за порятунок російського прапора"

13 грудня 14:56

Російський посол Михайло Зурабов нагородив 14-річного школяра з Києва за те, що той відібрав в українських націоналістів прапор Росії.

 

Посол РФ в Україні Михайло Зурабов вручив 14-річному київським школяреві Андрію Савельєву iPad і пам'ятний годинник президента Росії на знак подяки за "порятунок російського прапора від наруги".

Молодий член "Вірного козацтва" удостоївся нагороди після події на Софійській площі Києва 14 жовтня (у День українського козацтва).

Тоді під час козацької акції націоналісти вирвали у козаків російський прапор, однак Савельєв наздогнав їх і повернув його.

"Я, не замислюючись, погнався за цими людьми, тому що не допустити наруги над прапором Росії - це було для мене важливо", - сказав Савельєв.

Головний отаман "Вірного козацтва" Олексій Селіванов пояснив, що козаки на свою акцію взяли як російські, так і українські прапори, оскільки виступають за єдність українського та російського козацтва.

Вручаючи Савельєву нагороду, Михайло Зурабов зазначив, що такий факт, звичайно, не міг залишитися непоміченим у Росії, і не тільки серед учасників козачого руху.

Дипломат зазначив, що Росія готова доводити на ділі, що цінує дружбу і захист російсько-українських відносин. !zn

Читайте також:

Спецназ у Феодосії розігнав російських козаків (відео)

Мадонна переплутала український прапор з російським (відео)

Депутати запропонували створити при Януковичі Раду отаманів