Посол Німеччини: Україні не варто розраховувати на успіх в Євросоюзі через керівництво країни

09 грудня 14:59

Якщо керівництво України постійно зневажає те, що турбує ЄС та провідних європейських політиків, то тоді країні в цілому не варто розраховувати на успіх в Євросоюзі. Про це у своїй статті для "Української правди" написав посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот.

 

За його словами, зараз ЄС стоїть перед питанням, чи можна буде успішно завершити ще цього року Угоду про асоціацію з Україною, щодо якої ведуться перемовини вже кілька років.

"І це в ту хвилину, коли у ЄС виникли серйозні сумніви в тому, що українське керівництво справді щире у своїх словах про європейську інтеграцію. Сумніви ці щодня все зростають", - написав посол.

"При цьому судові процеси і необ
ґрунтоване застосування арештів щодо колишніх членів уряду - лише верхівка айсберга різних турбот", - додав він.

Г.Гаймзьот нагадав, що ще під час візиту президента Віктора Януковича до Берліна 31 серпня 2010 року висловлювалося занепокоєння з приводу тиску на ЗМІ.

"До цього щодня додаються й інші турботи: тиск на підприємства з боку органів безпеки, обшуки адвокатських контор, невиважене застосування такого запобіжного заходу, як попереднє ув'язнення, сфабриковані процеси, щоб розставити своїх прихильників на всіх можливих посадах і багато чого іншого", - обурився посол.

За його словами, Німеччина зі своїми партнерами "не може закривати очі на такий розвиток подій".

"Якщо не вдасться підписати Угоду про асоціацію, то причини цього слід шукати тільки в собі і у власній політиці", - написав посол.

Нагадаємо, президент України В.Янукович заявив, що Київ має намір завершити перемовний процес щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС в поточному році.