Посол Німеччини про нового посла України: Клімкін хороший дипломат, але політика робиться у столиці

25 червня 14:32

На думку німецького посла, зближення між Україною, Німеччиною та ЄС "залежить від політики, яка проводиться", але, у будь-якому разі, вважає дипломат, пан Клімкін є хорошою фігурою, для того щоб представляти українську політику в цій європейській країні.

 

Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот (Hans-Jurgen Heimsoeth) вважає новопризначеного посла України в Німеччині Павла Клімкіна хорошою фігурою для представлення української політики.

"Пан Клімкін дуже професійний дипломат, з великим досвідом і його місія, як і у всіх дипломатів, сприяти поліпшенню відносин між країнами. Але політика народів і країн, як правило, робиться в столиці, тому він не буде працювати у вакуумі", - сказав Гаймзет журналістам в Києві у понеділок, 25 червня.

"Зближення залежить від політики, яка проводиться, але, в усякому разі, пан Клімкін є хорошою фігурою, для того щоб представляти українську політику", - додав він, відповідаючи на питання про те, чи вплине призначення Клімкіна на зближення України з Німеччиною та Європейським Союзом.

Як повідомлялося, 22 червня президент України Віктор Янукович звільнив Клімкіна з посади заступника міністра закордонних справ України - керівника апарату і призначив його послом України у Федеративній Республіці Німеччина. !zn

Читайте також:

Німеччина висунула вимоги для підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС


МЗС: У Європі всі визнають, що в України є європейська перспектива

Берлін враховує російські інтереси в Україні

Посол Німеччини розповів, коли Україна отримає перспективу членства в ЄС