Посол Німеччини: Перспектива членства у ЄС з’явиться, коли в Україні буде побудована «Європа»

21 жовтня 13:39

Перспектива членства у Європейському Союзі з’явиться тоді, коли в Україні буде побудована «Європа».

 

Про це в інтерв’ю ZN.UA заявив посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гамзьот.

Коментуючи заяву президента Віктора Януковича про те, що Україна може перенести терміни підписання угоди про асоціацію з ЄС, дипломат сказав: «Можливо, президент Янукович хотів цим сказати, що угода стає для уряду України менш пріоритетною. Проте досвід показує, що шлях до ЄС знаходять лише ті країни, які справді з усією потугою прагнуть туди. Водночас ясно, що в разі затягування ситуація не стане простішою».

За словами посла, досі у Євросоюзі Україну розглядали як країну, що демонструє істотні ознаки демократії та свободи, котрі торують шлях до підписання Угоди про асоціацію.

«Проте нині тягар доведення стає зворотним: необхідно буде довести наявність бажання справді йти цим шляхом, а також що все, про що говориться і що прописується в законах, - це не тільки слова. Насамперед не варто думати, що ще на стадії переговорів, як пошук «компромісу», можна домовитися і прописати в тексті Угоди про асоціацію «перспективу». Перспектива з’явиться тоді, коли в Україні буде побудована «Європа». Але наразі ми швидше ще більше від цього віддалилися, ніж приблизилися», - підкреслив дипломат.

Детальніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв’ю Тетяни Силіної з Ганс-Юргеном Гамзьотом.