Посол Франції: Підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС поки неможливе

26 сiчня 09:53

Поки ситуація з правами людини не покращиться, підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС неможливе. Слова «санкції» у словнику поки немає.

 

Ситуація з правами людини в Україні ставить під питання парафування і ратифікацію європейськими парламентами Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це в середу, 25 січня, на прес-конференції у Парижі заявив посол Франції з прав людини Франсуа Зімере, який минулого тижня відвідав Україну.

«Ніхто не може собі уявити, що підготовлена Угода про асоціацію буде парафована, підписана і ратифікована європейськими парламентами, якщо нинішня ситуація (з правами людини - ред.) триватиме», - сказав Ф.Зімере.

У той же час він виключив можливість застосування санкцій проти України у разі погіршення ситуації з правами людини. «Слова «санкції» у моєму словнику немає», - зазначив посол. Він додав, що «робить все в інтересах захисту прав людини, і в цьому полягає найвищий інтерес України».

За його словами, за кордоном увага до України прикута у трьох важливих моментах: дотримання прав людини, укладення Угоди про асоціацію та організація Євро-2012. «Останні два питання знаходяться поза моєю компетенцією, рішення щодо них - у площині ЄС та його офіційних осіб», - зазначив Ф.Зімере.

Ф.Зімере призначено послом Франції з прав людини у 2008 році. Колишній адвокат і колишній євродепутат, Ф.Зімере був членом колегії адвокатів Парижа та міжнародної колегії адвокатів Гааги. !zn

Читайте також

Посол Франції побачив «у клітці невинну людину» - Луценка

Тюремники не пустили до Тимошенко посла Франції

Посол Франції має намір зустрітися з Луценком та Іващенком