Посол Франції: Дії української влади викликають сумніви

04 листопада 07:28

Слова президента Україна Віктора Януковича викликають сумніви в європейських політиків. Про це заявив посол Франції в Україні Жак Фор, який залишає країну у зв'язку із закінченням дипломатичної місії.

 

«Ми чули, як президент Янукович сказав кільком високопоставленим представникам Євросоюзу в Ялті і у Варшаві, що "ми шукаємо вихід з цієї кризи"... Я хочу, щоб ви зрозуміли, що це дуже серйозно. Адже ми повірили тому, про що сказала нам влада. Але якщо після цих слів ми не бачимо справ, це викликає у нас сумніви у словах української влади. Міжнародне життя - це не дуже таємне життя, це теж життя, яке має свої традиції, свої принципи. І один з цих принципів полягає в тому, щоб робити те, що ви декларуєте», - сказав Ж.Фор.

Посол зазначив, що українська влада йде не тією дорогою, про яку обіцяла Європі.

«Звичайно, ми не повинні вказувати: "Зробіть так чи інакше". ОК, якщо президент сказав, ми віримо його заявам. І чекаємо, коли будуть зроблені конкретні кроки, про які він сказав кільком людям. Але поки цього не помітно. Навпаки, після вироку ми раптом читаємо у ваших медіа, що СБУ порушила нову кримінальну справу стосовно екс-прем'єр-міністра. Але ж це не та дорога, про яку раніше говорила влада!», - зазначив посол.

Як повідомлялося, Юлія Тимошенко була засуджена до семи років позбавлення волі 11 жовтня 2011 року. Суд визнав її винною у перевищенні посадових повноважень при укладанні газових контрактів з Росією у грудні 2009 року.

Також нагадаємо, стосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. В СБУ підкреслюють, що підставою для порушення нової кримінальної справи проти екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Ю.Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ на суму 405,5 млн дол.