Посол Єврокомісії вважає «нелюдськими» умови, в яких проходить судове засідання у справі Тимошенко

24 червня 07:33

Посол Єврокомісії Жозе Мануель Пінту Тейшейра вважає «нелюдськими» умови, в яких проходить засідання Печерського райсуду Києва з попереднього розгляду кримінальної справи щодо газових угод 2009 року, укладених екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

 

Про це він сказав журналістам під час перерви у судовому засіданні, 24 червня.

Посол відмовився давати якісь політичні оцінки судового процесу, у той же час назвав умови, в яких відбувається суд, «нелюдськими».

За словами Ж. Тейшейри, підтвердженням тому і його зовнішній вигляд (посол вийшов з будівлі суду весь спітнілий, - ред.).

«Я не можу давати політичну оцінку цій справі, але умови, в яких відбувається суд, нелюдські», - сказав він.

Окрім його, до суду також прибула заступник посла Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

Нагадаємо також, що зал судового засідання за "газовою справою" повний журналістів і інших громадян, а під будівлею суду зібралося близько 5 тис. прихильників колишнього прем'єра.

Також трохи пізніше до Печерського райсуду підтримати Юлію Тимошенко прийшла її родина - чоловік, дочка і зять. На питання журналістів, чого чекають родичі від розгляду "газової справи" в суді, чоловік Ю.Тимошенко сказав: "У людини завжди повинна бути надія, але у нас ніхто не вірить у правосуддя". Дочка Ю.Тимошенко відмовилася відповідати на питання журналістів.