Посли Польщі та ЄС можуть повернутися до Мінська вже на початку наступного тижня

20 квiтня 14:01

Посли країн Євросоюзу, які залишили Мінськ два місяці тому, почнуть повертатися до Білорусі на початку наступного тижня.

 

Глава представництва Європейського Союзу у Білорусі Майра Мора і посол Польщі у Білорусі Лешек Шерепка можуть повернутися до Мінська на початку наступного тижня. Про це повідомляє брюссельський сайт EUobserver з посиланням на високопоставлене джерело в ЄС.

Лукашенко хоче відновити діалог з Європою, - Безсмертний

Посли інших країн Євросоюзу повернуться до Білорусі пізніше, зазначає видання.

В даний час у Мінську не залишилося жодного посла країн Євросоюзу. Всі голови посольств покинули Білорусь в кінці лютого-початку березня після дипломатичного конфлікту між Мінськом і Брюсселем.

Конфлікт розгорівся після лютневого рішення Ради міністрів ЄС розширити візові та економічні санкції проти приватних осіб та деяких підприємств Білорусі, а білоруська влада у відповідь рекомендувала главі представництва ЄС і послу Польщі виїхати до своїх країн для консультацій.

На знак солідарності з Білорусі виїхали всі європейські посли.

19 квітня начальник управління інформації - прес-секретар МЗС Білорусі Андрій Савіних заявив, що питання повернення білоруського посла Віктора Гайсенка до Варшави і представника Білорусі в Євросоюзі Андрія Євдоченка до Брюсселя знаходиться на стадії розгляду. !zn

Читайте також:

Лукашенко помилував колишнього кандидата у президенти Білорусі Саннікова

Білоруського правозахисника Беляцького офіційно висунуто на Нобелівську премію миру

Європарламент закликав позбавити Білорусь чемпіонату світу з хокею-2014

У відповідь на санкції ЄС, Лукашенко не буде випускати з країни опозиціонерів