Посли США і Євросоюзу зустрінуться з Тимошенко 29 квітня

25 квiтня 17:52

Ян Томбінський і Джон Теффт відвідають Юлію Тимошенко в понеділок.

 

Посли Сполучених Штатів і Європейського союзу в Україні відвідають екс-прем'єра Юлію Тимошенко в лікарні Харкова в понеділок, 29 квітня, повідомив заступник лідера партії "Батьківщина" Григорій Немиря.

"У понеділок глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський і посол США в Україні Джон Теффт відвідають Юлію Тимошенко в Харкові", - сказав він після зустрічі з міністрами закордонних справ Польщі, Литви, Нідерландів і міністром європейських справ Данії, повідомляється на сайті "Батьківщини".

Томбінський і Теффт відвідували Тимошенко в лікарні в минулому році.

У цьому році вони неодноразово просили владу про зустрічі з екс-прем'єром, проте отримали відмову.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівської виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям ще під час її перебування в Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Тимошенко не довіряє українським лікарям. 9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

За весь час перебування Тимошенко у в'язниці президентові Віктору Януковичу було направлено понад 100 клопотань про помилування. !zn

Читайте також:

Луценко вважає помилування Тимошенко цілком реальним, проте вирішувати Януковичу

Комісія з помилування розгляне звернення жінок-депутатів з приводу Тимошенко

Українські дипломати просять Януковича помилувати Тимошенко

Янукович взяв до уваги клопотання жінок-депутатів про помилування Тимошенко