Посли G7 вимагають від уряду України конкретних дій у боротьбі з корупцією

12 лютого 20:49

Дипломати підтримують Україну в реалізації реформ.

 


Посли країн "Великої сімки" виступили із заявою на підтримку проголошених Кабінетом міністрів України базових цілей та принципів державної політики.

"Посли вітають оголошені Кабінетом Міністрів основні цілі та принципи державної політики, зокрема, щодо нульової терпимості до політичного втручання і корупції", - йдеться в заяві, розміщеній на сайті посольства Японії в Україні.

При цьому посли наполягають на тому, що слова необхідно підкріплювати справами.

"Проте, ми вважаємо, що багато що ще належить зробити, щоб реалізувати ці принципи. Слова повинні бути переведені у конкретні дії", - вважають у "Великій сімці".

Також посли підтримують Україну в реалізації реформ і закликають представників української влади до єдності.

Читайте також: НАБУ розслідує корупційні афери у сфері ПЕК на 2 млрд грн

Напередодні Крістін Лагард заявила, що Фонду складно продовжувати співпрацю з Україною за програмою розширеного фінансування EFF без належної боротьби з корупцією.

У свою чергу посол США в Україні Джеффрі Пайетт назвав заяву Лагард про ризик припинення підтримки Фондом черговим аргументом необхідності проведення реформ.

При цьому у Національному банку України заявили, що Україні життєво необхідно якнайшвидше відновлення співпраці з МВФ.

У результаті президент Петро Порошенко в телефонному режимі обговорив з Лагард політичну ситуацію, що склалася в Україні, та шляхи її вирішення. Співрозмовники досягли домовленості про підготовку "дорожньої карти" пріоритетних реформ.

Раніше агентство Bloomberg писало про те, що після відставки міністра-реформатора Айвараса Абромавичуса і його заяв про корупцію у владі, серед інвесторів знову з'явилися страхи про дефолт України через побоювання про уповільнення реформ.

У Держдепартаменті вже заявили, що США хочуть бачити продовження реформ Абромавичуса в Україні. Також посли країн G7 закликали Україну продовжувати курс реформ у співпраці з МВФ.

Скандальна відставка міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса оголила давно накопичуються протиріччя, які існують між різними гілками влади і групами впливу в українській політиці, пише головний редактор "Дзеркала тижня. Україна" Юлія Мостова в статті "За ширмою".