Пошуком іноземців для роботи в Кабміні займеться російська компанія

29 листопада 00:30

ZN.UA вдалося з'ясувати, що підбором кандидатур на вищі державні посади, включаючи членів уряду України, займатиметься рекрутингова російська компанія.

 

Під час виступу на першому засіданні Верховної Ради восьмого скликання, президент Петро Порошенко оголосив, що на посаді голови Національного антикорупційного бюро він бачить іноземця.

Як пише у своїй статті "І не кум, не сват, а так..." для ZN.UA пише Валентина Самар, підбором кандидатур на вищі державні посади, включаючи членів уряду України, займатиметься рекрутингова російська компанія.

Читайте також: У справі про загибель гендиректора Total висунули звинувачення п'ятьом працівникам "Внуково"

Ще в день відкриття сесії ВР ЗМІ опублікували інсайдерську інформацію про те, що АП вже веде пошук кандидатів у члени уряду - без конкурсу і за допомогою рекрутингової компанії.

Джерело Kyiv Post повідомило, що "адміністрація Порошенко звернулася з проханням підібрати кандидатури потенційних міністрів до міжнародної консультативної компанії WE Partners - місцевого партнера глобальної рекрутингової компанії Korn Ferrу".

Як вдалося з'ясувати журналісту "Дзеркала тижня" Валентині Самар, повна і коротка назва цієї компанії, як свідчить держреєстр, - ТОВ "Ворлд ексзек'ютив партнерз". Але цю назву вона носить лише кілька місяців - з червня 2014 року. З моменту заснування в 2008 році ТОВ називалося "Мейн.Серч енд девелопмент", а з липня 2011 року було перейменовано в "Росексперт".

Точно таку ж назву носить і московська рекрутингова компанія, що працює з 1996 року і представляє інтереси на ринках Росії, України і Казахстану вже згадуваної глобальної компанії Korn Ferrу. "І в тому, що київський "Росексперт" (а з недавніх пір і "Ворлд ексзек'ютив партнерз") не може вважатися "дочкою" московського, сайт російської компанії не залишає ніяких сумнівів", - зазначає автор статті.

"Виходить, що підбором кандидатур на вищі державні посади, включаючи членів уряду України, займається російська компанія?! Або її київський офіс, якщо говорити точно згідно з інформацією, розміщеної на сайті московського ТОВ", - пише Самар.

Читайте також: Газовий компроміс для України ціною в 4,6 млрд дол.

Зазначимо, що на момент публікації статті, зв'язатися з керівництвом WE Partners за телефонами, вказаними в українському держреєстрі і на сайті Росексперта, не вдалося. Тому ряд питань поки залишаються без відповідей.

"Тим не менш, ще раз підкреслимо - жодним чином не сумніваємося, що ця компанія надає якісні послуги з підбору персоналу. Інакше б вона не була багаторічним партнером Korn Ferrу і не отримувала держзамовлення в Росії", - резюмує Самар.

Як сообщалося раніше, в коаліції знайшлися депутати, які голосували проти Яценюка-прем'єра. Тим не менш, це ніяк не відобразилося на результаті голосування - прем'єр був призначений конституційною більшістю Ради.