Порушено кримінальну справу проти міліціонера, який отримав ордер на "прослушку" Ківалова

15 червня 14:15

Прокуратурою Одеської області порушено кримінальну справу проти капітана міліції, який ініціював отримання дозволу на прослуховування мобільного телефону народного депутата Сергія Ківалова.

 

Кримінальну справу порушено за ст.364, ч.3 (Зловживання владою або службовим становищем працівником правоохоронного органу, від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна) і ст.366 ч.2 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, від 2 до 5 років позбавлення волі) КК України, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу С.Ківалова.

Згідно з повідомленням, офіцер міліції звернувся до суду за санкцією на прослуховування, відстежуючи дії злочинниці К. з Одеської області, але телефон вказав не її, а С.Ківалова. Кілька днів тому офіцер М. звільнився з органів міліції.

Замовника прослуховування поки не встановлено, самого С.Ківалова визнано потерпілим у даній кримінальній справі.

У прес-службі С.Ківалова впевнені, що замовник - "людина, що володіє владою і грошима. Не виключено, що мова йде про групу зловмисників, які незаконно прослуховують вищих посадових осіб держави". Що стосується мети, то передбачається провокація проти самого Ківалова, продаж цієї інформації зацікавленим особам всередині країни або іноземним розвідкам.

За деякими даними, замовити чиєсь прослуховування через міліцію коштує 5 - 10 тисяч доларів, - повідомили у прес-службі Ківалова.