Порошенко боїться, що мовний закон може вплинути на економіку

04 липня 11:05

Порошенко не підтримує політичного протистояння через мовний закон і не виключає впливу ситуації, що склалася, на економіку. На його думку, країні потрібно було скористатися унікальною атмосферою і враженнями від Євро-2012, але депутати, на жаль, "зробили чергові кроки для створення абсолютного надуманого протистояння".

 

Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко не підтримує політичного протистояння у зв'язку з прийняттям мовного закону і не виключає, що ця ситуація може вплинути на економіку України.

Про це міністр заявив під час прес-конференції в середу, 4 липня, відповідаючи на питання журналістів.

Відповідаючи на питання про те, як він оцінює дії депутатів Партії регіонів під час прийняття мовного закону 3 липня, і чи не збирається він у відставку у зв'язку з цим, Порошенко сказав: «Я вважаю, що я працюю ефективно, і ніхто мені не може перешкоджати працювати. Як тільки я відчую, що моя праця є неефективною або я не здатний виконувати ті завдання, які я поставив перед собою і які на сьогоднішній день повинні працювати в інтересах держави, безумовно, я прийму відповідне рішення».

Коментуючи ухвалення мовного закону, Порошенко навів приклад того, що під час проведення фіналу Євро-2012 в Україні була створена дуже позитивна атмосфера, і зокрема покращився імідж України у світі, і українські політики повинні були скористатися цим.

«Це була фантастична атмосфера, коли ти їдеш містом, коли всі з тобою вітаються в основному українською мовою, коли всі від Донецька та Харкова і до Львові носять державні прапори, коли в іноземців світяться очі - кожен, хто в той час на вулиці або на стадіоні пишався своєю країною. Україна об'єдналася, і я дуже радів цьому», - сказав Порошенко.

Міністр зазначив, що коли він зустрічався з іноземцями, він отримував «щире здивування, навіть заздрість», коли більшість іноземців, які були під час Євро-2012 в Україні, казали, що їхні країни не змогли б створити таку гостинну атмосферу під час чемпіонату, яка була в Україні.

«Країна повинна була скористатися подібним унікальним враженням мільйонів і мільйонів європейців. Замість того, щоб ми продовжили, використовували цей надзвичайно великий позитив, який створили українці, на жаль, парламентарії зробили чергові кроки для створення абсолютного надуманого протистояння. Безумовно, що в мене серце дуже болить за це і я абсолютно впевнений, що сьогодні це вже з політичного перетворюється на економічний чинник. Звичайно, я цього не розділяю», - сказав Порошенко. !zn

Читайте також:

Дві третини українців назвали закон про російську мову передвиборчим ходом влади

У міліції вважають, що кийки і сльозогінний газ були пропорційною відповіддю мітингувальникам

В сутичках опозиції з «Беркутом» постраждав Кличко (фото)

Мітингувальники під Українським домом продовжили акцію протесту на захист української мови (фото)