Порошенко звільнив суддю за репресії проти Євромайдану

24 лютого 19:57

Суддя Голосіївського суду Калініченко заарештовувала учасників Революції Гідності.

 

У середу, 24 лютого, президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення судді Голосіївського районного суду Києва Лариси Калініченко за порушення присяги, повідомляє прес-служба глави держави.

Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів встановила, що під час Революції Гідності суддя Калініченко грубо порушувала вимоги процесуального законодавства і виявляла упередженість під час розгляду справ по відношенню до активістів.

Зокрема, Калініченко необґрунтовано приймала рішення про арешт евромайдановцев і притягнення активістів Автомайдану до адміністративної відповідальності за нібито невиконання вимог співробітників міліції про зупинку транспортних засобів.

Нагадаємо, 30 січня Порошенко звільнив 86 суді за порушення присяги. Зокрема, суддя Червонозаводського районного суду міста Харкова Денис Чудовський, суддя Оболонського районного суду Києва Юлія Швачач і суддя Шевченківського районного суду Києва Дмитро Кравець позбулися посад за винесення неправомірних рішень щодо учасників Революції Гідності, ще 83 судді були звільнені за порушення присяги і співробітництво з окупаційною адміністрацією анексованого Криму.

Перед цим президент звільнив суддю Червонозаводського районного суду Харкова Олену Васильєву (притягнула до адміністративної відповідальності учасників акцій протесту 19 лютого 2014 року в Харкові) і суддю Оболонського районного суду Києва Віталія Литвинова (за його рішенням неправомірно утримувався під вартою з 23 січня по 23 березня 2014 року активіст Євромайдану Олександр Кравцов).