Порошенко допускає, що претендуватиме на крісло мера

09 квiтня 09:29

Депутат Верховної Ради, позафракційний, Петро Порошенко допускає, що претендуватиме на крісло мера Києва від опозиції.

 

Одним з кандидатів у мери Києва від опозиції може стати Петро Порошенко. Про це він сам заявив в ефірі телеканалу ICTV. "Від влади буде один кандидат, і його прізвище - не Порошенко. Від опозиції, можливо, його прізвище буде Порошенко", - заявив він.

"Будь-який кандидат, якого буде висунуто, може розраховувати на мою підтримку, якщо його буде висунуто від опозиції", - пізніше додав Порошенко.

Як відомо, 2 квітня під Верховною Радою відбувся мітинг опозиції, мета якого - домогтися призначення виборів у Києві на 2 червня. Проте Верховна Рада досі не призначила вибори в Києві.

Опозиціонери повідомляли, що під час згаданої акції оголосять ім'я єдиного кандидата від опозиції на посаду мера столиці. Напередодні мітингу віце-спікер Ради, депутат "Свободи" Руслан Кошулинський про єдиного кандидата від опозиції говорив так, ніби ще не знає його ім'я.

Зокрема, на питання: "Якщо не представник однієї з трьох парламентських опозиційних сил, а людина не з влади, великий бізнесмен, людина інша, відомих демократичних переконань, може бути єдиним кандидатом від опозиції?" Кошулинський відповів так: "Якщо вона буде мати підтримку когось одного з цих опозиційних партій".

Ім'я єдиного кандидата досі не оголосили.

Нагадаємо, 2 квітня Верховній Раді знову не вистачило голосів для призначення місцевих виборів у Києві на 2 червня. Опозиція, що наполягає, що вибори мають відбутися на початку літа, заблокувала парламент.

Представники більшості продовжують наполягати, що визначення дати виборів має відбутися після рішення Конституційного суду. Раніше у Партії регіонів звернулися до КС за роз'ясненням, чи можуть чергові вибори в органи місцевого самоврядування проводитися не одночасно, а в різні часові проміжки. На переконання опозиції, таким чином регіонали хочуть відкласти вибори у Києві до 2015 року.

Тим часом, повноваження депутатів міської ради, обраних в 2008-му, завершуються в кінці травня цього року, а мер столиці Леонід Черновецький достроково склав свої повноваження ще 1 червня 2012 року. !zn

Читайте також:

Попову кортить провести вибори мера Києва

Рада провалила голосування за вибори у Києві

В опозиції не виключають, що київські вибори можуть призначити на 9 червня