Порошенко вирішив вступити в боротьбу з "махновцями" і "шатунами"

17 березня 11:26

Слідом за "собачою будкою" у словнику Порошенко з'явилися слова "махновщина", "розхитувати" і "підпалювати".

 

Президент Петро Порошенко закликав політичні сили у своїй боротьбі звертати увагу на "надзвичайно важкі зовнішньополітичні обставини", в яких доводиться будувати європейську демократичну Україну.

"Хочеться боротися проти президента – прошу дуже, ви на то і опозиція. Але Україну не розхитуйте і не підпалюйте", - сказав Порошенко у своїй промові з нагоди початку святкування 100-річчя Української революції 1917-1921 рр.

Президент нагадав, що внаслідок того, що за чотири роки Української революції влада в Києві змінилася 14 разів, Кремль отримав тотальний контроль над Україною на 70 років.

"І зараз розхитування ситуації зсередини України є, на моє глибоке переконання, ще одним із способів гібридної війни Кремля проти України", - заявив Порошенко.

Президент стверджує, що багато хто в Україні сплутують демократію з "махновщиною".

"Попереджаю тих, хто виходить за рамки принципів, закону і здорового глузду: я буду протидіяти всім тим, хто буде намагатися на догоду Росії насаджувати в Україні безлад і анархію, буду протидіяти і переконанням, і силою правоохоронних органів", - сказав Порошенко.

Читайте також: Автогазовий "шатун"

Як повідомлялося, 3 березня президент України Петро Порошенко звинуватив демонстрантів з прапорами в невмінні працювати. "Хтось дуже хоче розхитати лодку, комусь дуже хочеться з прапорами походити по проспектах, вигукуючи "Геть". Чому? Тому що працювати не вміють. Нічого, навіть собачої будки в житті не збудували і закликають до дестабілізації в країні. Ми не дозволимо цього зробити, нам з такими не по дорозі", - сказав Порошенко в ході відвідування Харківського тракторного заводу.