Порошенко прокоментував рішення Міжнародного суду ООН за позовами України до Росії

19 квiтня 18:41

Суд у Гаазі визнав свою юрисдикцію за позовами України проти Росії. Порошенко сподівається на успішний розгляд.

 

Президент України Петро Порошенко прокоментував проміжне рішення суду ООН в Гаазі за позовами України проти Росії.

"Сьогоднішнє рішення в Гаазі є багатообіцяючим, коли по обох судових позовах судом було визнана юрисдикція Міжнародного суду в Гаазі. Ми впевнені в тому, що сьогодні ми на правильному шляху і сподіваємося на успішне розгляд зазначених позовів",- сказав Порошенко журналістам у Лондоні.

Нагадаємо, що 19 квітня Міжнародний суд ООН в Гаазі погодився на введення тимчасових заходів у справі "Україна проти Росії" у питанні дискримінації національних меншин у Криму. Суд також зобов'язав Росію відновити Меджліс і утриматися від обмежень для кримських татар у представництві своїх інтересів.

У той же час Міжнародний суд ООН в Гаазі відмовився від тимчасових заходів проти Росії за позовом України про тероризм. "Україна не виконала тих стандартів доказової бази, щоб довести умисність перерахування коштів", - сказав представник суду, маючи на увазі перерахування грошей так званим "ДНР" і "ЛНР" з боку Росії.

Міжнародний суд ООН у Гаазі розпочав 6 березня до розгляду позову України, що вимагає притягнути до відповідальності Росію "за підтримку терористів" на сході України і за дискримінаційні дії в Криму.