Попову кортить провести вибори мера Києва

03 квiтня 10:50

Голова КМДА заявив, що вже давно чекає від Ради швидкого призначення дати виборів у Києві: "Треба ставити крапку в цій інтризі".

 

Голова КМДА Олександр Попов заявив, що вже давно чекає виборів мера Києва і закликав депутатів поставити крапку в цьому питанні.

"Я вам по-людськи скажу, що я вже давно чекаю, коли відбудуться ці вибори, тому що вони повинні відбутися і потрібно ставити крапку в цій інтризі, в цьому марафоні", - заявив Попов журналістам у середу.

Разом з тим, він у черговий раз підкреслив, що питання про призначення місцевих виборів у Києві перебуває "виключно у площині парламенту, і ще Конституційного суду".

"Це не моя компетенція, і воно (рішення парламенту - прим. ред.) таке, яке є", - додав Попов, додавши, що прийме будь-яке рішення парламенту щодо дати виборів.

Нагадаємо, 2 квітня Верховній Раді знову не вистачило голосів для призначення місцевих виборів у Києві на 2 червня. Опозиція, яка наполягає, що вибори мають відбутися на початку літа влітку, заблокувала парламент.

Представники більшості продовжують наполягати, що визначення дати виборів має відбутися після рішення Конституційного суду. Раніше у Партії регіонів звернулися до КС за роз'ясненням, чи можуть чергові вибори в органи місцевого самоврядування проводитися не одночасно, а в різні часові проміжки. На переконання опозиції, таким чином регіонали хочуть відкласти вибори у Києві до 2015 року.

Тим часом, повноваження депутатів міської ради, обраних в 2008-му, завершуються у кінці травня цього року, а мер столиці Леонід Черновецький достроково склав свої повноваження ще 1 червня 2012 року. !zn

Читайте також:

Опозиція після виборів мера Києва буде домагатися відставки Попова

В опозиції не виключають, що київські вибори можуть призначити на 9-те червня

Попов зізнався, що в пік рекордного снігопаду з дружиною був у Відні

Надзвичайними ситуаціями в Києві займеться чиновник, раніше звільнений за прибирання снігу