Попов пообіцяв киянам невиплати зарплат і перебої з транспортом через держбюджет

06 грудня 15:24

Глава КМДА Попов розкритикував прийнятий держбюджет-2013 і спрогнозував, що він призведе до затримок зарплат, перебоїв у роботі громадського транспорту і ЖКГ. За допомогою звернувся до профспілок.

 

Розроблений урядом і затверджений народними депутатами проект державного бюджету України на 2013 рік не відповідає інтересам киян і фінансово не гарантує забезпечення нормальної життєдіяльності столиці. Про це заявив глава Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, повідомляє прес-служба КМДА.

«Запланований урядом прихований дефіцит бюджету столиці виключає регулярність виплат заробітних плат працівникам бюджетної сфери. Кошти для муніципальної допомоги інвалідам та пенсіонерам, а також для надбавок до зарплат вчителям, медикам та іншим соціальним працівникам взагалі не передбачені», - зазначив чиновник.

- Попов пообіцяв більше не затримувати зарплату київським учителям


Крім того, вважає Попов, недофінансування може призвести до перебоїв у роботі громадського транспорту, житлово-комунального господарства та інших сфер життєдіяльності столиці.

«Тому звертаюся до профспілкових організацій, до новообраних народних депутатів із закликом об'єднатися для захисту інтересів киян. Сьогодні необхідно відпрацювати спільні дії, щоб запропонувати вже новому уряду способи вирішення проблемних питань у фінансовому забезпеченні життєдіяльності Києва та інших територіальних громад України», - заявив Попов.

Нагадаємо, що Верховна Рада 6 грудня прийняла розроблений урядом закон про державний бюджет на 2013 рік. !zn

Читайте також:

В опозиції назвали держбюджет-2013 «непрофесійним, несправедливим і неефективним»

Азаров дізнався про затримки зарплат бюджетникам зі свого «Фейсбуку»

Азаров обіцяє, що боргів по зарплатах більше не буде і новорічні свята українці зустрінуть «з оптимізмом»