Польща збирається відкрити нові візові центри в Україні

15 листопада 06:19

До кінця 2012 року в Чернівцях та Ужгороді з'являться пункти прийому візових анкет посольства Республіки Польща. Генеральний консул Польщі у Львові Ярослав Дрозд упевнений, що, незважаючи на труднощі, досвід роботи візових центрів в Україні є корисним для обох країн.

 

Посольство Республіки Польщі в Україні планує до кінця року відкрити пункти прийому візових анкет в Чернівцях та Ужгороді. Про це повідомив Генеральний консул Республіки Польщі у Львові Ярослав Дрозд.

«Ми ще замислюємося над розширенням мережі візових центрів в Україні в цьому році. І Чернівці, і Ужгород також зацікавлені. Ми це аналізуємо з точки зору результатів зацікавлених», - сказав він з нагоди першої річниці роботи пункту прийому візових анкет.

Незважаючи на труднощі, консул вважає хорошим досвід роботи візових центрів в Україні.

«Ґрунтуючись на цьому досвіді, ми відкрили в Росії подібну систему прийому анкет», - зауважив Дрозд.

Він також повідомив, що за перший рік роботи через пункт прийому візових анкет в Івано-Франківську відкрили візи 58 тис. громадянам. У цьому році кількість виданих віз збільшилася в порівнянні з 2011 роком на 14-15%. Середня статистика відмов у видачі візи за останній рік склала 3%.

Як повідомлялося, 12 листопада 2011 Посольство Польщі відкрило в Івано-Франківську перший в Україні пункт прийому візових анкет.

Нині в Україні діє 14 польських пунктів прийому візових анкет. !zn

Читайте також:

Українці в 2011 році отримали найбільше шенгенських віз після росіян

США введуть десятирічні візи для громадян України

Євросоюз почав розслідування проти країн, які відмовляють українцям у видачі віз