Польща запровадить безкоштовні візи для українців

04 квiтня 04:35

Україна і Польща домовилися влітку цього року почати внутрішньодержавні процедури, необхідні для укладення угоди про скасування плати за оформлення національних віз.

 

Відбулися переговори на рівні керівників консульських служб зовнішньополітичних відомств України та Польщі. У рамках переговорів сторони обговорили проект угоди про скасування плати за оформлення національних віз (довгострокові візи типу «D»). Про це повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.

За його словами проектом угоди передбачається безкоштовне оформлення довгострокових віз громадян обох держав, які мають намір перебувати на території іншої сторони більше трьох місяців, але не більше одного року.

Дікусаров повідомив, що досягнуто домовленості про початок внутрішньодержавних процедур, необхідних для укладення зазначеної угоди вже влітку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представництва Польщі видаватимуть українцям багаторазову шенгенську візу за квитками на матчі Євро-2012 і страховкою. Окрім того, Польща скасувала оплату 20 євро за оформлення довгострокової польської візи. !zn

Читайте також:

Греція допоможе українцям з «шенгеном»

Польща має намір скасувати для українців плату за свої національні візи

МЗС пообіцяв скасування віз з 4 країнами. Всі не з Європи