Половині українців байдужий формат об'єднання опозиції

11 квiтня 13:17

Процес об'єднання опозиції, яким зараз так захоплені партійні лідери, байдужий для половини українських виборців, свідчать дані соцопитування.

 

Серед українців немає єдиної думки щодо кращого варіанту об'єднання опозиції. Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Центром Разумкова спільно з фондом «Демократичні ініціативи».

За даними опитування, 45% опитаних це байдуже, 22% вважають, що краще аби всі опозиційні сили йшли разом - («Батьківщина», «Фронт змін», «УДАР», «Свобода» та інші), 8% підтримують варіант об'єднання тільки «Батьківщини» і «Фронту змін», а на думку 11%, краще всім опозиційним силам, здатним подолати 5% бар'єр, йти окремо і потім об'єднатися.

Нагадаємо, що парламентські вибори в Україні пройдуть 28 жовтня 2012 року.

Опитування було проведено Центром Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва з 30 березня по 4 квітня 2012 року. Було опитано 2009 респондентів старше 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як стратифікована, багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Опитування проводилося у 132 населених пунктах (із них 79 міських та 53 сільських). Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95. Фінансування опитування здійснювалося проектом UNITER. !zn

Читайте також:

Яценюк попросив побачення з Тимошенко, щоб обговорити формат об'єднання

Конституційний Суд змусив опозицію зупинити формування єдиного списку

Яценюк погодився на єдиний партійний список опозиції