Поліція розігнала табір опозиції у Москві (відео)

16 травня 06:37

Поліція розігнала табір опозиції на Чистих прудах у центрі Москви. Понад 20 активістів затримано. Протестувальники намагаються створити новий табір на Барикадній вулиці в центрі міста.

 

Поліція затримала понад 20 активістів "табору" на Чистих прудах в центрі Москви. Про це повідомили у прес-службі столичного Головного управління МВС РФ.

"Після відкриття метро поліція приступила до виконання судового рішення, що зобов'язав ліквідувати "табір". Тим, хто перебував біля пам'ятника Абаю Кунанбаєву, довели судове рішення, деякі з них самостійно покинули табір", - сказав представник поліції.

Але більше 20 осіб категорично відмовилися йти і вони були затримані "до з'ясування обставин та прийняття рішення про притягнення до адміністративної відповідальності".

"Порядок на бульварі відновлено, комунальні служби приступили до прибирання території", - сказали в ГУ МВС.


Тим часом опозиція намагається створити новий табір у сквері навпроти "сталінської висотки" на Барикадній вулиці у центрі Москви. Неподалік від станції метро "Барикадна" знаходяться близько десяти осіб, а також лідер "Солідарності" Ілля Яшин. "Наше завдання - закріпитися тут для створення табору", - сказав він. За словами опозиціонера, найближчим часом сюди почнуть прибувати активісти.

В цілому ситуація в цьому районі спокійна. Поряд зі сквером знаходяться два автобуси з ОМОН, але поки поліція ні в що не втручається.

У соціальних мережах в якості нового місця збору учасників табору був названий район метро "Барикадна".

Напередодні Басманний суд Москви, розглянувши позов місцевих мешканців, зобов'язав владу ліквідувати опозиційний табір на Чистих прудах, який розміщувався там з 9 травня. Суд ухвалив, що поліція повинна "припинити громадський захід, що порушує громадський порядок", а місцева влада - навести порядок і встановити безпеку громадян. !zn

Читайте також:

У Москві ОМОН розігнав «народні гуляння» опозиції


На мітингу проти Путіна в Москві затримали 436 осіб

На Болотній площі в Москві демонстранти зіткнулися з поліцією (фото, відео)