Поки "Рада-3" не працює, Кличко запропонував голосувати руками

07 лютого 10:08

Лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко запропонував створити комісію, щоб протестувати електронну систему "Рада-3", а поки голосувати руками або ж бюлетенями.

 

Фракція "УДАР" пропонує керівництву Верховної Ради протестувати систему "Рада-3" і голосувати в цей час у парламенті руками або бюлетенями, про це заявив лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко на брифінгу у четвер у Верховній Раді.

"Ми пропонуємо її систему "Рада-3" повністю протестувати... А поки йде тестування, пропонуємо голосувати персонально голосувати іншими способами - голосування руками або бюлетенями", - сказав він.

За його словами, пропозиція фракції - це "простий і чесний алгоритм роботи Верховної Ради". Лідер фракції також підкреслив, що "опозиція готова працювати вже сьогодні".

Кличко також запропонував створити комісію, до якої увійдуть народні депутати та представники ЗМІ, щоб протестувати електронну систему "Рада-3". "Якщо Рада-3 в незадовільному стані, необхідно вимкнути систему Рада-3", - підкреслив він.

Раніше повідомлялося про те, що представники Партії регіонів запевнили, що на засіданнях парламенту ніхто більше не буде голосувати за один одного.

Нагадаємо, 5 лютого повинна була відкритися друга сесія Ради 7-го скликання, але представники опозиційних фракцій заблокували парламентську трибуну, вимагаючи негайно ввести в дію систему персонального голосування, щоб припинити "кнопкодавство" (голосування чужими картками).

Ніч на 6 і 7 лютого депутати з фракції Віталія Кличка провели в сесійній залі, і вранці знову не давали сесії відкритися. У Партії регіонів запропонували укласти перемир'я і підписати меморандум про взаєморозуміння, проте в опозиції продовжують наполягати на введенні "сенсорної кнопки".

Володимир Рибак прогнозує, що блокування трибуни триватиме ще максимум два дні, а нормальна робота парламенту буде відновлена 19 лютого. !zn

Читайте також:

Партія регіонів пообіцяла зжити "кнопкодавство"

У КПУ пропонують за "кнопкодавство" позбавляти мандата

Регіонали пообіцяли, що більше не будуть бити опозицію

У ПР упевнені, що опозиція сенсорною кнопкою прикриває розтрату держкоштів