Погоджувальна рада у п'ятницю розгляне заяву Литвина про відставку

05 липня 13:58

Верховна Рада зможе у п'ятницю закрити сесію і без Литвина, за нього це зробить Мартинюк. Чи будуть голосувати за відставку спікера, вирішать на Погоджувальній раді.

 

Погоджувальна рада керівників фракцій і комітетів українського парламенту розгляне заяву голови Верховної Ради Володимира Литвина про відставку у п'ятницю, 6 липня, повідомив лідер фракції Народної партії Ігор Шаров.

«Заява була озвучена, потім її було подано у письмовій формі, і ми її повинні розглянути. Завтра ми її розглянемо», - сказав він журналістам, відзначивши, що заяву буде розглянуто на погоджувальній раді.

Відповідаючи на питання, чи можуть закрити сесію без голови Литвина, Шаров сказав: «Так, регламент не передбачає, що саме він повинен закривати сесію. Голова закриває...»

Він також повідомив, що в четвер керівники фракції провели консультації з юридичним управлінням парламенту і зійшлися на думці, що сесію закриває голова.

Нагадаємо, що Литвин оголосив про свою відставку з посади спікера 4 липня на ранковому засіданні Ради. Після цього він в парламенті не з'являвся, а засідання веде перший віце-спікер Адам Мартинюк.

Заяву про відставку Литвина зареєстровано в апараті парламенту

Нинішня 10-та сесія парламенту завершується 13 липня, однак поточний пленарний тиждень - останній, а наступний депутати працюватимуть у комітетах, після чого підуть на канікули до 4 вересня.

Раніше голова регламентного комітету Володимир Макеєнко заявив, що закрити сесію може тільки голова. !zn

Читайте також:

У Януковича спростували його зустріч з Литвином


Прес-секретар Литвина спростувала заяви про його лікарняний

Литвин за Конституцією зобов'язаний підписати мовний закон, - Єфремов

На Литвина могли «натиснути», щоб він передумав не підписувати закон про мови, - Гриценко