Почався розгляд у суді нової справи проти Луценка

23 квiтня 07:38

Розгляд кримінальної справи за звинуваченням Луценка у незаконній організації стеження в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння Ющенка почалося з лайки підсудного з суддею.

 

У Печерському райсуді Києва 23 квітня почався розгляд справи за обвинуваченням екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у дозволі незаконної організації стеження у справі про отруєння третього президента України Віктора Ющенка.

Засідання почалося з полеміки з суддею Ганною Медушевською, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Коли суддя оголосила засідання відкритим і попросила Луценка представитися, щоб встановити його особу, екс-міністр заперечив: "Для початку я прошу вас назвати себе, щоб я знав, кому я представляюся. А також прошу представити дані комп'ютерного відбору суддів, щоб я знав, на якій підставі ви слухаєте мою справу".

Медушевська пояснила, що, згідно з порядком, спочатку встановлюються особи учасників процесу, потім називається склад суду. Луценка це не задовольнило.

"Будь-хто може одягти мантію і сказати, що він суддя. Прошу надати мені документи, щоб я міг звертатися до вас - Ваша честь", - сказав екс-міністр.

"Це можна вважати вашою заявою про відвід?" - запитала суддя.

"Ні, це можна вважати моєю заявою про знайомство. Як я можу просити вашого відводу, якщо я не знаю, хто ви?" - відповів підсудний. Надалі Луценко звертався до судді не інакше, як "Пані, що відмовилася представитися".

На питання про місце реєстрації Луценко відповів: "У Лук'янівському СІЗО".

Окрім цього, відповідаючи на запитання судді про те, чи є у нього судимості, Луценко сказав: "Вашими ж стараннями - так".

Луценка звинувачують у санкціонуванні незаконного стеження за водієм колишнього першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка - Валентином Давиденком в рамках розслідування отруєння Ющенка.

Цей епізод було виділено в окрему справу.

Обвинуваченими за епізодом разом з Луценком проходять колишні співробітники департаменту оперативної служби МВС Олег Павленов і Володимир Тарасенко.

У той же час, сам Давиденко на допиті в суді заявив, що потерпілим себе не вважає. !zn

Читайте також:

Захист Луценка назвав дату розгляду судом апеляції

Луценка терміново перевели в нову камеру

Європейський суд з прав людини 17 квітня розгляне скаргу Луценка на арешт

Американський суд знову відмовився розглядати позов Луценка до Пшонки