Побудований на бюджетні гроші вертолітний майданчик у Каневі для Євро-2012 оголосили приватним

10 березня 13:04

Вертолітний майданчик у Каневі будували за кошти бюджету - 87,7 млн грн. Зараз там приватна охорона, нікого не пускає, огородили територію "колючкою" і стверджують, що вона теж приватна.

 

Народних депутатів від ВО "Батьківщина" не пустили на вертодром у Каневі, мотивуючи тим, що це приватна територія.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook нардеп Микола Княжицький.

"Аеропорт у Каневі. Хотіли зайти. Охоронці не пускають, стверджують, що він приватний", - написав він.

"Цей вертодром було побудовано за кошти бюджету. Зараз там приватна охорона, нікого не пускає, і говорить, що територія теж приватна", - уточнив він, пообіцявши "розбиратися далі" у робочі дні.

Під Каневом відкрили вертолітний майданчик для Януковича

Водночас народний депутат Олександр Бригинець на своїй сторінці зазначив, що на вертодром не пустили не тільки його з Княжицьким, але і Миколу Томенка та інших депутатів після пред'явлення посвідчень, журналістів і громадян.

Своє обурення ситуацією висловила також депутат від "УДАРу" Ірина Геращенко.

"Читаю пости про пригоди моїх колег Томенка, Княжицького, Бригинця у Каневі. Хотіли хлопці зайти на вертолітний майданчик, побудований на бюджетні гроші, про які нам Колесников- Герман розповідали, як гості Євро будуть після матчів літати - подорожувати до Канева. Ан не пустили туди нардепів. Кажуть, то аеропорт приватний!!! Мило. Треба дізнатися, кому належить. Коли і за скільки приватизували. Чи сплатили гроші до бюджету. Бо он губернатор черкаський кричить-волає, що немає грошей на ремонт доріг. А на гелікоптерний майданчик є", - написала вона.

Як повідомлялося, урочисте відкриття вертолітного майданчика в Каневі (Черкассая обл.) відбулося 19 вересня 2011 року за участю віце-прем'єра Бориса Колеснікова і голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба.

Пасажирський термінал майданчики має пропускну здатність у 50 пасажирів на годину, тоді повідомляла прес-служба міністерства.

"Об'єкт розташований неподалік Шевченківського національного заповідника, що дозволяє йому приймати офіційні делегації з інших держав, туристичні групи для ознайомлення з пам'ятками української національної і світової історико-культурної спадщини, історією Тарасової (Чернечої) гори тощо", - йшлося в повідомленні.

Майданчик за бюджетні кошти будувало ДП "Льодові арени". Його вартість склала 87 мільйонів 700 тисяч гривень. Як писало ZN.UA, закупівля послуг була проведена неконкурентною процедурою "закупівля в одного учасника". Виконавець робіт - ТОВ "Завод Майстер Профі Україна".

Пізніше президент Віктор Якович запевняв, що вертолітний майданчик у Каневі зможуть використовувати всі охочі. "Там відбудований річковий вокзал, і вертолітний майданчик побудований для всіх", - говорив він.

Влітку 2012 року в міністерстві інфраструктури у відповідь на запит Томенка повідомили, що вертолітний майданчик у Каневі поки не в змозі приймати пасажирів через відсутність сертифіката. !zn

Читайте також:

Новий міністр культури вирішив будувати дороги до пам'ятників

У Києві з'явилося перше в Україні аеротаксі

Вертолітний майданчик для Януковича будували люди, які продали "вишку для Бойка"

У Києві побудують 19 вертолітних майданчиків