По всьому Єгипту супротивники нового президента трощать і спалюють офіси його партії

23 листопада 14:55

Після рішення Мухаммеда Мурсі необмежено розширити свої повноваження в Єгипті знову спалахнули масові акції протесту.

 

У декількох містах Єгипту демонстранти підпалили офіси правлячої партії «Брати-мусульмани».

Тисячі демонстрантів, які протестують проти останніх указів президента Мухаммеда Мурсі, влаштували погроми і спалили філії ісламістів у Суеці, Ісмаїлії, Порт-Саїді, Асьюті та Олександрії. У зіткненнях супротивників і прихильників президента постраждали, щонайменше, 15 осіб.

Неспокійно і в Каїрі, де також були відзначені окремі перепалки між ворогуючими таборами. У столиці Єгипту учасники акцій протесту скандують: «Народ хоче повалення режиму!» і «Йди! Йди! Йди!»

- «Новий фараон»: Президент Єгипту заборонив оскаржувати свої рішення

Масові мітинги викликало рішення глави держави розширити свої повноваження: зокрема, згідно з новим указом, його рішення не можуть бути скасовані будь-якою іншою гілкою влади, в тому числі судової.

Прихильники влади стверджують, що указ Мурсі захистить завоювання революції і посприяє руйнуванню інфраструктури старого режиму.

Однак представники опозиції вже назвали Мурсі «новим фараоном», звинувативши його в тому, що він зрадив мету революції, і закликали до масових протестів.

Нагадаємо, у січні 2011 року єгипетська революція повалила президента Хосні Мубарака. Влітку 2012 року відбулися вибори нового президента. Мухаммед Мурсі, висунутий кандидатом асоціацією «Брати-мусульмани», здобув перемогу в другому турі. !zn

Читайте також:

Президент Єгипту повернув собі повноваження і змістив вище армійське керівництво

Колишній єгипетський диктатор Мубарак уникнув повішення

Новий президент Єгипту має намір переглянути мирний договір з Ізраїлем