Плотніков пропонує поскаржитись до СОТ на «сирного терориста» Оніщенка

17 сiчня 06:37

Заяви санлікаря Російської Федерації Геннадія Оніщенка і обмеження експорту українських продуктів є публічним тероризмом з боку Росії, і Україна має використовувати важелі СОТ, членом якої РФ повинна стати у травні. Про це заявив в ефірі "5 каналу" народний депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков у понеділок увечері.

 

"Що стосується певних дій головного санітарного лікаря Російської Федерації, ви знаєте, що йому не подобається, хто у нас оцінює якість продукції, і є певні інші речі, щодо сирів, щодо морозива. Я думаю, що Росія набуває членства у Світовій організації торгівлі, якщо вона набуває повноцінного членства у СОТ, то ми можемо звертатися до СОТ стосовно цих абсолютно необґрунтованих обмежень на українську продукцію", - заявив О.Плотніков.

"Це, скажімо, публічний тероризм, це публічні дії. Це кроки не дружні, це кроки необґрунтовані економічно, і я думаю, що нам треба використовувати важелі СОТ, як організації, куди йде Росія, де вона стане повноцінним членом у травні" , - зазначив народний депутат.

Як відомо, санлікар Росії Г.Оніщенко раніше заявив, що російська санітарна служба, можливо, буде змушена піти на обмеження ввезення з України аграрної продукції.

Після чого Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що Г.Оніщенко повинен вибачитися перед Україною.