Пивоварський озвучив умови, на яких він погодився залишитись у Кабміні

09 лютого 01:32

Міністр інфраструктури розповів, яку зарплату мають отримувати чиновники.

 

Голова Мінінфраструктури Андрій Пивоварський погодився відкликати свою заяву про відставку після того, як на засіданні уряду були сформульовані й узгоджені принципи роботи Кабміну. Про це міністр заявив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV увечері в понеділок, 8 лютого.

Перша умова – масова приватизація держкомпаній. Пивоварський підкреслив, що практично всі з більш ніж 3000 державних підприємств не приносять прибутку.

"Скільки у нас держпідприємств є прибутковими? 20, максимум 25", − заявив міністр, зазначивши, що утримання держкомпаній провокує корупцію жахливих розмірів.

Друга умова – ринкові зарплати для держслужбовців.

"Співробітник міністерства, не рівня міністра чи заступника, повинен отримувати близько 25 тисяч гривень на місяць плюс соцпакет", − підкреслив Пивоварський. Такий рівень зарплат допоможе залучити в уряд кваліфікованих управлінців і позитивно позначиться на якості прийнятих рішень.

Третя умова – реформа адміністрування податків.

Інші принципи міністр озвучувати не став, допустивши, що Кабмін згодом їх опублікує.

Читайте також: Пивоварський розповів, скільки повинні отримувати працівники міністерств

Нагадаємо, 4 лютого під час публічного засідання уряду міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, міністр інформаційної політики Юрій Стець і міністр інфраструктури Андрій Пивоварський відкликали подані раніше заяви про відставку. Міністри також висунули ряд умов, при виконанні яких вони згодні продовжувати роботу в уряді.

11 грудня на брифінгу в Кабміні Пивоварський заявив про своє рішення подати у відставку з посади міністра інфраструктури. Пивоварський назвав нереформовану бюрократичну систему і низькі зарплати членів своєї команди головними причинами, по яких він прийняв рішення про свою відставку. Також він підкреслив, що бюрократизм і нереформованість системи держуправління перешкоджають ефективній роботі міністерства.

Перед цим він дав інтерв'ю інтерв'ю ZN.UA, в якому розповів про перпективах розвитку галузі та складнощі у роботі міністерства.

Читайте повністю інтерв'ю Юрія Сколотяного та Юлії Самаевой з Андрієм Пивоварським: "Люди бояться називати імена вимагачів" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".