Північна Корея провела випробування ракети, здатної вражати цілі на десять тисяч кілометрів

13 квiтня 12:42

Північна Корея під виглядом запуску цивільної ракети-носія "Инха-3" провела випробування ракети, здатної вражати цілі на дальності до десяти тисяч кілометрів. На думку Білого дому запуск став провокаційним актом, який загрожував регіональній безпеці і був здійснений в порушення міжнародних законів.

 

Північна Корея під виглядом запуску цивільної ракети-носія «Инха-3» провела випробування ракети Taepodong-2, що здатна вражати цілі на дальності до десяти тисяч кілометрів. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на Стратегічне командування США (NORAD).

На думку Білого дому, хоча запуск ракети і закінчився провалом, це стало провокаційним актом, який загрожував регіональній безпеці і був здійснений в порушення міжнародних законів. Аналогічним чином дії КНДР оцінила Південна Корея, передає Reuters.

"Инха-3", запущена у п'ятницю, 13 квітня, після декількох хвилин польоту розвалилася і впала в океан у 165 кілометрах на захід від південнокорейського Сеула. Політ тривав всього одну хвилину.

Сполучені Штати працюють над проектом офіційної заяви Ради Безпеки ООН, який засуджує запуск ракети у КНДР. Резолюція з посиленням санкцій щодо Пхеньяну навряд чи буде прийнята через позицію Китаю, що володіє правом вето. !zn

Читайте також:

КНДР провела невдалий запуск ракети «Инха-3»

«Японія розгорнула систему ПРО перед запуском північнокорейського супутника»

«США припинить продовольчу допомогу Північній Кореї через плани запустити супутник»


КНДР оголосила про запуск супутника