Питання про відставку Литвина стоїть першим на порядку позачергової сесії парламенту

28 липня 14:06

Спікер парламенту Литвин може позбутися своєї посади вже вранці в понеділок - питання про його відставку стоїть першим на порядку денному позачергової сесії Верховної Ради.

 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не змінив свою позицію і не відкликав свою заяву про відставку з поста спікера парламенту.

«Я заяву не відкликав, тому Верховна Рада не випадково ініціювала і поставила першим кадрове питання, я підписав (цей порядок денний)», - сказав він журналістам у Новоград-Волинському в суботу, 28 липня.

Він також повідомив, що прийняв рішення балотуватися на 65-му мажоритарному окрузі (Житомирська обл.) і підкреслив, що його увага буде зосереджена саме на роботі в цьому окрузі.

Як повідомлялося, 4 липня Литвин, а також віце-спікер Микола Томенко, заявили, що подають у відставку в зв'язку з прийняттям парламентом закону про принципи мовної політики.

6 липня Верховна Рада відмовилася включати до порядку денного питання про відставку Литвина і Томенка. В цей же день чергова сесія парламенту закрилася.

Позачергову сесію парламенту призначено на 30 липня. !zn

Читайте також:

Регіонали можуть доповнити порядок денний позачергової сесії Ради будь-якими питаннями


Однопартійці Литвина впевнені, що спікер збереже свій пост

Джерело: Литвин підпише закон про мови і збереже місце спікера

В опозиції впевнені, що Литвин заслужив відставку