Питання про переведення Тимошенко у харківську лікарню не вирішено

07 травня 13:13

За словами адвоката Юлії Тимошенко, говорити, що 8 травня її переведуть на лікування до харківської лікарні, як заявили у Міністерстві охорони здоров'я, передчасно. Олександр Плахотнюк вважає, що починати лікування після 20-денного голодування - «смерті подібно».

 

Питання про переведення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко на лікування в ЦКБ №5 «Укрзалізниці» у Харкові поки не вирішено, повідомив її захисник Олександр Плахотнюк.

«Поки що говорити про те, що завтра Тимошенко переведуть на лікування, передчасно. Але поки я не обговорював це питання з Юлією Володимирівною», - сказав він на брифінгу у Качанівській колонії у понеділок.

Плахотнюк повідомив, що бачився з екс-прем'єром у понеділок вранці. За його словами, вона продовжує голодування.

«Сьогодні, якщо не помиляюся, 19-й день голодування. І розмова про його закінчення не йде. Заяви про те, що вона п'є якісь соки, не відповідають дійсності. Все, що вона п'є, - це вода», - підкреслив захисник.

«Пропозиції від іноземних держав прийняти Тимошенко на лікування надходять, але ви знаєте позицію Генпрокуратури з цього питання, що це нашим законодавством не передбачено. Так що говорити про це рано», - сказав він, відповідаючи на питання, чи є пропозиції від інших країн про пропозиції Тимошенко лікування за кордоном.

Плахотнюк також вважає, що навіть якщо Тимошенко переведуть в ЦКБ, починати лікування одразу - «це смерті подібно».

"Вона голодує майже 20 днів. І я думаю, що після голодування організм повинен відновитися. На це потрібно хоча б 10-12 днів. Але я не лікар, тому не можу точно сказати, коли розпочнеться лікування", - зазначив захисник.

За інформацією МОЗ, екс-прем'єр попередньо дала згоду на проведення стаціонарного лікування в ЦКБ «Укрзалізниці» з 8 травня, якщо прибуде лікар з клініки «Шаріте».

Днями генеральний прокурор України Віктор Пшонка підтвердив, що Тимошенко останні дні вживає «лише воду і соки». !zn

Читайте також:

МОЗ: Тимошенко погодилася з 8 травня лікуватися в харківській лікарні

Тимошенко закликала прихильників припинити голодування, а світ - допомогти відстояти демократію

Керівництво Качанівської колонії запевняє, що Тимошенко добре виглядає і навіть жартує