Питання про помилування ув'язнених регулює тільки Янукович, - захист Луценка

27 лютого 08:51

Згідно з новим законодавством, екс-глава МВС міг би звернутися до президента за помилуванням, проте він цього робити не буде.

 

Питання про помилування засуджених не врегульовано законами України. Про це заявив адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексій Баганець. "Законами України не врегульовано питання помилування засуджених. Із цього приводу існує тільки указ президента", - сказав він.

"Янукович сам може змінити свій указ", - додав захисник.

"Але процедура помилування засуджених у нас складна, особливо складна для нашого випадку з Луценком. Тому, що, насамперед, ініціатором розгляду президентом питання про помилування повинен бути сам засуджений", - цитує слова Баганця прес-служба Народної самооборони.

"Після того, як клопотання надходить до президента, це питання має розглянути перед підписанням комісія з помилування при президентові", - розповів адвокат.

"Ніхто, окрім Луценка, не може звертатися до президента про помилування", - підкреслив він.

Нагадаємо, 25 лютого у Брюсселі відбувся XVI саміт Україна – ЄС, на якому основним питанням стало обговорення перспективи підписання угоди про асоціацію в 2012 році. За словами президента Європейської Ради Германа Ван Ромпея, які він сказав на спільній прес-конференції з президентом Януковичем після саміту, випливає, що без прогресу в справах Тимошенко і Луценко ЄС не підпише Угода про асоціацію.

Віктор Янукович пообіцяв президенту Польщі і Словаччини випустити із в'язниці Луценка і показати, що він дійсно хоче інтеграції з Євросоюзом.

У свою чергу дружина екс-міністра Ірина Луценко заявила, що її чоловік не буде писати президентові Віктору Януковичу прохання про помилування.