Питання екстрадиції опозиціонера Романюка в Італії розглянуть не раніше середини літа

01 квiтня 17:44

Слухання відбудеться приблизно в липні або вересні/жовтні 2013 року.

 

Італійський суд може розпочати розгляд питання про екстрадицію колишнього кандидата в народні депутати України Віктора Романюка не раніше липня поточного року або навіть восени, вважає італійський адвокат П'єр-Франческо Скаркіллі.

"Щоб розпочати процес екстрадиції, повинен бути спочатку запит від українського уряду про видачу і розміщення документів, що належать до звинувачень проти пана Романюка. Виходячи з цього, судді будуть вирішувати, чи є умови для його видачі. З мого досвіду, цілком імовірно, що це слухання відбудеться приблизно в липні або вересні/жовтні 2013 року", - сказав адвокат інтернет-виданню "Українська правда".

Як повідомлялося, 28 лютого 2013 року Романюка було оголошено в міжнародний розшук у зв'язку з відкритим кримінальних виробництвом за ч. 5 ст. 191 (розкрадання майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

22 березня Романюк був затриманий у Мілані (Італія).

26 березня Шевченківський суд Києва обрав Романюку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

27 березня суд у Мілані почав розгляд справи про обрання йому запобіжного заходу до винесення рішення з питання про екстрадицію в Україну.

29 березня Романюка звільнили з міланської в'язниці за рішенням італійського суду, повідомив народний депутат України від партії "Батьківщина" Арсен Аваков.

Він збирається брати участь у перевиборах на своєму 94-му окрузі і не має наміру просити політичного притулку.

Романюк балотувався в народні депутати в 2012 році по мажоритарному округу №94. Він переміг свого найближчого конкурента Тетяну Засуху (представника Партії регіонів) з відривом у майже 10 тис голосів. У результаті рішень Васильківського та Обухівського районних судів окружна виборча комісія визнала 33 тис голосів виборців недійсними і віддала перемогу Засусі. !zn

Читайте також:

Італійський суд звільнив опозиціонера Романюка з в'язниці

Київський суд підготував ґрунт для екстрадиції конкурента Посухи

"Батьківщина" назвала арешт суперника Посухи Романюка політичною зачисткою

Опозиціонера, який конкурував з Засухою на виборах, заарештовано в Італії