Після 5-річної перерви Україна почала знову відбирати маяки у Росії

11 серпня 10:39

2 серпня 2011 року Господарський суд Криму за позовом державної установи «Держгідрогеографія» за участю прокуратури Криму підтвердив рішення Севастопольського апеляційного суду від 11 вересня 2006 року і Господарського суду Криму від 16 жовтня цього ж року.

 

У зв'язку з цим Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції має негайно виконати рішення суду і приступити до вилучення маяків у російських військових.

З матеріалів справи випливає, що «
Держгідрогеографія» була змушена звернутися до суду після того, як виконавча служба у вересні 2010 року відмовилася відкрити виконавче провадження.

Свою відмову судові виконавці аргументували тим, що в рішенні судів не було чітко зазначено, коли вони набувають чинності.

У зв'язку з цим Господарський суд Криму від 2 серпня нагадав Департаменту виконавчої служби Мін'юсту, що рішення судів набувають чинності з моменту їх прийняття, якщо їхні рішення не були оскаржені.

Окрім того, суд ще раз нагадав, що судові виконавці повинні повернути Україні дві станції радіонавігаційної системи «РС-10», розташовані в Євпаторії і на території Тарханкутського маяка.

Також вилученню підлягають 6 маяків, 9 навігаційних знаків та інше устаткування, розташоване уздовж кримського узбережжя.

Нагадаємо, що з 2006 року українські суди стали виносити рішення, які вимагають вилучити засоби навігації у Росії, але Росія відмовлялася їх виконувати.

За попередньою інформацією, проблемні питання базування Чорноморського флоту повинні обговорити сьогодні і президенти Росії і України на зустрічі у Сочі.