Після смерті Щербаня у Януковича почався кар'єрний зліт, - Батьківщина

29 березня 14:54

Після вбивства Євгена Щербаня і звільнення Володимира Щербаня, незважаючи на дві судимості, Віктор Янукович був призначений губернатором Донецької області.

 

Екс-прем'єр Павло Лазаренко вже розповів правоохоронцям США всю інформацію, яку знав. В той же час, жодних свідчень про діяльність екс-прем'єра Юлії Тимошенко він ніколи не давав. Про це заявив народний депутат Сергій Соболєв ("Батьківщина").

Всі свідчення, які тільки могли бути, він вже дав, і в них жодного разу нічого не йшлося про Юлію Тимошенко", - уточнив він.

За його словами, вірогідність повернення Лазаренка в Україну зараз мінімальна. "Лазаренко не повернеться, як в 2005, після революції, не поверталися генерал Білоконь, Руслан Боделан, Рінат Ахметов, які відсиджувалися хто у Москві, а хто в Європі", - додав політик.

Він також додав, що "у справі Щербаня важливо розібратися, кому було вигідне вбивство, хто отримав преференції і вигоди у результаті". "До вбивства Щербаня Янукович був ніким, а після цього, а також звільнення Володимира Щербаня з посади голови Донецької ОДА, почався його стрімкий кар'єрний зліт, і це вперше був призначений губернатор з двома судимостями. При цьому група Ахметова отримала практично всі прибуткові підприємства Донецької області, у тому числі і ті, що залишилися після Щербаня", - сказав він.

Нагадаємо, в січні Генеральна прокуратура вручила Юлії Тимошенко офіційне повідомлення про те, що її разом з Павлом Лазаренком підозрюють в організації умисного вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

За версією слідства, Тимошенко і Лазаренко замовили вбивство Щербаня угруповання кілерів через неможливість поділити ринок газу в Донецькій області.

Сама Тимошенко заявила, що президент Віктор Янукович намагається списати на неї свої злочини, щоб не допустити до президентських виборів 2015 року. !zn

Читайте також:

Колишній бізнес-партнер Щербаня вважає, що Янукович не був зацікавлений у його вбивстві

В "Батьківщині" впевнені, що вбивцю Щербаня потрібно шукати в Донецьку

Захист Тимошенко: Щербань в телеінтерв'ю натякав, хто може його вбити