Після рішення Євросуду треба знімати гаранта і ламати "каральний холдинг", - Луценко

01 травня 09:12

Екс-глава МВС Юрій Луценко вважає, що рішення Євросуду про визнання арешту Тимошенко незаконним, а справи - політично вмотивованою, було передбачуваним.

 

Цілком передбачувано Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) підтвердив незаконність арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко, написав на своїй сторінці у Facebook екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

"Щоб там не лопотала ГПУ (Генеральна прокуратура України - ред.), це означає, що за вказівкою Януковича організована прокурорсько-суддівська група свідомо порушила ратифіковану Верховною Радою України міжнародну конвенцію, яка згідно з українським законом і при старому,і при новому Кримінально-процесуальному кодексі (КПК) є джерелом права в Україні", - цитує прес-служба Луценка.

Екс-міністр внутрішніх справ також зазначає, що "не доводиться розраховувати, що гарант Конституції - він же організатор політрепресій - зніме з посад причетних до вчиненого посадового злочину осіб".

"Отже, доведеться знімати такого гаранта. Але спочатку Юлія Тимошенко повинна бути звільнена. Її арешт незаконний. Це вже не політичне гасло, а правовий висновок", - підкреслив політик і додає:

За словами Луценка, наступним кроком має стати звільнення України.

"Для цього треба зламати каральний холдинг ГПУ-МВС-суди шляхом його розпуску, прийняттям європейської законодавчої бази і набору нового персоналу через детектор брехні, погодження на провокацію хабара і декларування витрат на правоохоронців, суддів та членів їхніх сімей", - підсумував він.

Як повідомлялося, Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) 30 квітня встановив політичну мотивацію арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко у "газовій справі" і порушення її прав у зв'язку з арештом. Тимошенко була арештована під час судового процесу у "газовій справі" 5 серпня 2011 року і з тих пір перебуває за ґратами. !zn

Читайте також:

Тимошенко: Після рішення Євросуду я вже морально вільна

Мін'юст прокоментував вердикт Євросуду: Більшість скарг Тимошенко не задоволено

Депутати Європарламенту вимагають негайно звільнити Тимошенко

Захист Тимошенко буде домагатися її звільнення на підставі рішення Євросуду

Опозиція вимагатиме від Європи ввести санкції для Кузьміна, Фролової і Кірєєва